FIA organizovala sastanak sa vozačima o promeni formata kvalifikacija

FIA organizovala sastanak sa vozačima o promeni formata kvalifikacija

Magnussen: “Charlie je samo tražio mišljenje vozača o mnogim pitanjima”

FIA je u sredu održala sastanak sa mnogim vozačima posle testova u Barceloni kako bi dobila njihovo mišljenje o raznim pitanjima u Formuli 1. Vozači su istakli da bi želeli da budu redovno konsultovani o stvarima koji su vezani za budućnost sporta, o novoj aerodinamici koja će biti predstavljena za sezonu 2017 kao i planiranoj zaštiti kokpita vozača. Sa grupom vozača pozvanim od strane FIA-e, posle odvoženog drugog dana testa u Barceloni razgovarajući sa direktorom Charlie Whitingom, Kevin Magnussen je objasnio da su ih pitali o novim dešavanjima u Formuli 1 uključujući i predlog o novom izgledu kvalifikacija.

“Charlie je samo tražio mišljenje vozača o mnogim pitanjima”, rekao je Magnussen nakon sastanka potvrđujući da je pitanje kvalifikacija bilo najvažnije.

“Očigledno, bilo bi lepo znati (format kvalifikacija), bilo bi nam mnogo lakše da se pripremimo, videćemo šta će se desiti. Dali smo naše mišljenje, ali odluka nije na nama”.

Magnussen nije siguran da li će biti još ovakvih sastanaka, ali je zadovoljan da su vozači pitani za njihovo mišljenje.

“Mislim da je pozitivno. Nadam se da će toga biti još u budućnosti.”

Magnussenov bivši timski kolega Jenson Button ne misli da su kvalifikacije te koje treba menjati.

“Svidjaju mi se novi propisi, mislim da je zabavno učiti nove propise”, kaže Button. “Ljudi ce praviti greške što će nam pomoći jer nemamo najkonkurentniji auto. Ali mislim da ima mnogo važnijih stvari i drugih oblasti u Formuli 1 koje treba proveriti pre nego što počnemo da se petljamo sa kvalifikacijama koje su mislim veoma dobre. U poslednje vreme mislim da su subote bile pravi iskorak za sport u poslednjih nekoliko godina”.

Sergio Perez je bio mnogo otvoreniji, tvrdeći da su vozaci ujedinjeni protiv promena i želi da FIA bude svesna njihovih osećanja.

“Očigledno je da nismo srećni sa novim planovima koje žele da uvedu”, rekao je Perez za Sky Sports News. “Videćemo da li će ih promeniti. Mislimo da bi to bilo vrlo komplikovano za navijače da razumeju, komplikovano je već i za nas. Takođe osećamo da su u ovom trenutku kvalifikacije veoma dobre i nema potrebe to menjati”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti