Force India protiv vraćanja starih kvalifikacija

Force India protiv vraćanja starih kvalifikacija

"Force India neće uraditi ništa što će štetiti Formuli 1"

Zamenik šefa Force India-e, Bob Fernley, je otkrio da se protivi ukidanju novog izgleda kvalifikacionog formata Formule u sezoni 2016 i vraćanju na prethodni sistem.

Formula 1 se našla pod udarom zbog novog formata kvalifikacija, u kojem su vozači eliminisani u intervalima od 90 sekundi u svakoj sesiji, sa najviše akcije tokom prvih minuta. Uoči trke, u Formuli 1 su se kolektivno složili da se odmah vrate na stari format kvalifikacija, korištenom od 2006-te do 2015-te, ali Fernley kaže da je takav potez preuranjen.

” Jedan od razloga zašto su kvalifikacije promenjene je trka”, rekao je Fernley za Autosport. “Kako možete doneti takvu odluku a da trke nije ni bilo? Nismo glasali za to (da se promene vrate na staro). Tražio sam da bude zabeleženo da smo bili striktno protiv toga iz principa i tome treba dati vremena. Nadam se da će ljudi više shvatiti našu poziciju i bar malo više razmisliti o tome. Gume, kvalifikacije, sve je imalo uticaj na ovu trku. Možda bi trebali sačekati još malo, bila je to previše refleksna reakcija i mislim da je mnogo zanimljivih stvari izašlo iz toga”.

Fernley priznaje medjutim, da Force India neće blokirati promene ako će to štetiti sportu.

“Force India neće uraditi ništa što će štetiti Formuli 1″, kaže on. Neumorno ćemo se boriti u sistemu, ali nećemo uraditi ništa što će štetiti ako je to u najboljem interesu i ako i ostali osećaju isto. Nismo nužno bili protiv (promene kvalifikacija), ali jesmo protiv donošenja odluke i bez razmišljanja kako dalje”.

Slika: Sahara Force India F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti