Force India se i dalje muči sa potrošnjom guma

Force India se i dalje muči sa potrošnjom guma

Degradacija pneumatika je bila očigledna prošle nedelje u timu Force Indie

Sergio Perez je upisao 128 krugova u sredu, i dok njegova pozicija na tabeli nije odražavala formu sa kraja prethodne sezone, Meksikanac oseća da su performanse obećavajuće. Force India je sakupila još jednu veliku količinu podataka radeći uglavnom na isprobavanju pneumatika uglavnom više nego na kompletnim performansama.

“Uglavnom smo se fokusirali na potrošnju guma jer je to sada nasa najslabija tačka”, rekao je Perez. “Mislim da se i ostali muče sa degradacijom. Istražujemo i trudimo se da razumemo pneumatike najbolje što možemo zato jer je ove pneumatike vrlo teško razumeti”.

Degradacija pneumatika je bila očigledna prošle nedelje u timu Force Indie, i dok se traži poboljšanje, napredak je veoma spor bez obzira na komponentu koja se koristi.

“Još uvek postoji prepreka u gumi. Ali nije kao ranije, kada pređete tu prepreku gume će raditi dobro, ali gume su tada već u lošoj fazi i uglavnom ne možes voziti i moraš u box”.

U vezi sa performansama Force Indie VJM-09 u Barceloni, Perez veruje da je još uvek rano izvući zaključke, ali insistira da staza Catalunya nikada nije bila omiljen teren za njegov tim.

“Kad pogledate testiranje u Barceloni, to nam je bila najslabija staza u istoriji našeg tima. Znači, biti ovde i biti manje više konkurentan, i manje ili više ulaziti u borbu sa ostalima oko nas znači da smo napravili veliki korak unapred. Verujem da na dobrim stazama za nas možemo biti vrlo snažni. Mislim da smo tamo gde smo završili prošlu godinu, ne u Abu Dhabiju, vec generalno mislim na poslednji deo sezone. Ako bi bili takvi i na startu sezone i napravimo pozitivne promene na automobilu, može biti dobra godina”.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti