Grosjean prvi pobednik “vozač dana” u F1

Grosjean prvi pobednik “vozač dana” u F1

Spektakularan rezultat za najmlađi tim Formule 1

Francuz Romain Grosjean je osvojio nagradu “vozač dana” u Formuli 1 osvojivši šesto mesto za novo osnovani Haas Team u nedelju na otvaranju sezone Velikom Nagradom Australije.

Oficijalna  F1.com web stranica proglasila je rezultat u ponedeljak nakon što su fanovi pozvani da glasaju na njihovoj stranici posle trke.

Nije rečeno koliko je glasova dodeljeno svakom vozaču ali je napomenuto “da u interesu fer takmičenja više glasova koji potiču iz istog izvora nisu računati”.

Formula 1 je predstavila nagradu ” vozač dana “, koja je ekvivalent ” igrač dana” u fudbalu ove godine sa ciljem da poveća angažovanost gledalaca u sportu.

Formula 1 mediji i ostali u F1 su izrazili zabrinutost da će se glasanje odraziti na popularnost vozača na društvenim mrežama više nego na njihovu vožnju u trkama.

Trostruki šampion sveta Lewis Hamilton, koji je završio iza svog kolege iz tima Nico Rosberg-a na pozicijama 1 i 2 u Albert Park-u startujući sa pol pozicije, ima više od 3.2 miliona pratilaca na Twitter-u.

Grosjean ima 549.000 dok je Manor-ov rookie iz Indonezije, Rio Haryanto, prvi vozač Formule 1 iz zemlje sa 250 miliona stanovnika sakupio 423.000 u nekoliko meseci. Haryanto nije završio trku u nedelju.

“Ovo je pobeda za nas, ovo je pobeda”, rekao je Grosjean sa puno emocija preko timskog radija u nedelju posle prolaska kroz cilj na kraju debitantske trke njegovog tima. “Osećam se kao da stojim na najvišoj stepenici podijuma za nas”.

Slika: Haas Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti