Haas će preko noći popravljati svoj bolid

Haas će preko noći popravljati svoj bolid

Prvi veći problem za mladi američki tim

Inženjeri tima Haas će preko noći u Barceloni pokušati da reše problem sistema za gorivo sa kojim su imali problema u utorak, otkrio je šef tima Guenther Steiner.

Esteban Gutiérrez je danas imao ograničenu vožnju na samo 23 kruga i preko 3.5s zaostatka za najboljim vremenom, kad se pojavio problem na njihovom bolidu. Haas je brzo identifikovao problem ali nisu bili u stanju da ga reše do kraja dana. Tim će organizovati noćnu smenu kako bi pripremili bolid za test u sredu gde bi za volanom trebao da bude ponovo Gutiérrez.

“Radićemo preko noći”, rekao je Steiner. “Iskoristili smo poslepodne kako bi sa FIA-om simulirali trkački vikend, proveru bolida, test izvijanja komponenti i druge stvari. Analizirali smo problem i možemo ga rešiti u toku noći, ali morali smo da uradimo neke praktične stvari koje se rade tokom trkačkog vikenda sa inspekcijom FIA-e”

Nakon sutrašnjeg poslednjeg dana tastiranja za Estebana Gutiérrez-a, timski kolega Romain Grosjean će preuzeti bolid na poslednja dva dana predsezonskog testa.

Slika: Haas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti