Haas: Cilj da završimo prvu trku sa oba bolida

Haas: Cilj da završimo prvu trku sa oba bolida

Na testiranju u Barceloni nova ekipa je pokazala odličnu formu

Günther Steiner ima za cilj da nova ekipa Haas završi prvu trku u šampionatu sa oba bolida. Vlasnik NASCAR tima, Gene Haas, će po prvi put videti svoj novi tim na gridu u Australiji 20-og marta, gde će se u bolidima sa motorima Ferrari-a naći Esteban Guttierez i Romain Grosjean.

Nakon odličnog početka testiranja u Barceloni, očekivanja u timu su poprilično velika na prvoj trci u Australiji, pa u timu ne kriju i želju da se bore za eventualne bodove. Međutim, šef tima Günther Steiner je realan i stavlja zavšetak oba bolida kao cilj na prvoj trci u Formuli 1.

“Naš cilj je da imamo oba bolida na finišu”, rekao je Steiner. “Da pokažemo da možemo biti konkurentni i da budemo ponosni na ono što radimo”.

Haas je imao mnogo težu drugu nedelju testiranja sa brojnim problemima koji su im limitirali kilometražu u bolidu VF-16, ali Steiner je siguran da su problemi rešeni i da se neće pojaviti ponovo u Australiji.

“Tome služi testiranje. Dobra stvar je da smo imali problem sa prednjim krilom na početku prvog dana i da smo za nekoliko sati uspeli da ga rešimo i vratimo se na stazu ponovo. Imali smo problem sa sistemom za kočenje ali su ga momci preko noći popravili. Takođe i problem sa elektronikom smo preko noći popravili. Nikada niste srećni kada ne izađete na stazu, ali smo uvek uradili ispravke problema, i Barcelona je bila mesto za to. To ne želimo u Australiji. Tim je imao nekoliko napora. Bilo je nešto više od dve nedelje testiranja. Momci su dve nedelje pre testa radili dan i noć kako bi završili bolid. Imali smo dnevne i noćne smene poslednje četiri nedelje, i svi smo radili zajedno. Nisu bili pod stresom i nisu se uspaničili. Ne mogu da im se zahvalim dovoljno za posao koji su uradili u poslednjih nekoliko meseci”.

Slika: Haas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti