Hamilton: Ferrari krije nešto u rukavu

Hamilton: Ferrari krije nešto u rukavu

"Mislim da ceo paket izgleda kao da su malo bliži"

Lewis Hamilton kaže da će Ferrari biti mnogo bliže nego što pričaju, ovog vikenda na VN Australije. Hamilton i Mercedes startuju ovu godinu kao favoriti u odbrani titule iz prošle dve sezone.

Medjutim, Ferrari je pokazao impresivan ritam tokom zime na predsezonskim testiranjima i dok Ferrari nastavlja sa umerenijim očekivanjima, što je uradio Sebastian Vettel u četvrtak govoreći da očekuje da budu bliži, Hamilton je svestan “crvene” pretnje.

“Mislim da ceo paket izgleda kao da su malo bliži”, kaže Hamilton “ali mislim da imaju nešto u rukavu za ovaj vikend. Ferrari će biti mnogo bliži od onoga što govore. Dolaze nekako tiho ali će pokazati”.

U medjuvremenu Hamilton zaključuje da je Mercedes možda pogrešio tokom pred sezonskih takmičenja što nije isprobao super meke gume pogotovo uzimajući u obzir koliko krugova je napravljeno, lagano i najviše-preko 450 više od Ferrari-a.

“Definitivno”, nastavlja Hamilton na pitanje da li bi želeo da je napravio više brzih krugova. “Naravno, isprobavanje performansi je najzabavnije. Duge staze su uvek duge i manje zanimljive. Ali smo uradili ono što smo morali. Pretpostavljam da smo krenuli u testiranja sa ciljem da ostvarimo 800 kilometara dnevno i nismo u stvari mislili da možemo. Možda bi u perspektivi morali da promenimo naš pristup. Mislim da ćemo na super mekim gumama biti dobri. Nismo ih upotrebljavali i kada budemo shvatili koliko smo kilometara napravili možda ćemo to promeniti, kao što rekoh, ali ko zna. Ali suočićemo se sa tim kao i uvek”, dodaje on.

“Ne verujem da su promenili mnogo toga sa tom gumom tako da mislim da to neće biti veliki problem za nas.”

Što se tiče naredne sezone u celini Hamilton dodaje da će biti tu da podigne “pehar”.”Uvek ste u potrazi za savršenstvom, uvek učite, uvek napredujete i na stazi i van nje. Radujem se novoj sezoni. Ne znam šta će biti. Ne znam šta i kada ću napredovati ali pretpostavljam da je isto kod svakog od nas. Ali zato sam i uzbudjen. Uvek ste u potrazi za najbržim krugom, uvek ste u potrazi za najboljom trkom i da podignete pehar svaki put kad izadjete jer to možete”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti