Hamilton očekuje mnogo više pobeda od Ferrari-a

Hamilton očekuje mnogo više pobeda od Ferrari-a

Vozač Mercedesa oprezan u proceni

Lewis Hamilton predviđa da će Ferrari na više trka biti brži od Mercedesa nego što je to bio slučaj u sezoni 2015.

Ferrari je uzeo tri pobede prošle godine zahvaljujuću Sabastianu Vettelu pa je tako prva pobeda za italijanski tim došla na stazi u Maleziji gde je tim imao odličnu strategiju. Druga pobeda za Ferrari se desila u Mađarskoj a treća u Singapuru, gde je Ferrari imao mnogo bolji tempo od Mercedesa.

Pošto je Ferrari pokazao odličnu formu na prvoj trci ove sezone u Australiji, Hamilton veruje da postoji velika verovatnoća da će u dosta prilika dvojac Vettel-Raikkonen imati brži bolid na stazi.

“Nadam se da će borba biti dobra”, rekao je Hamilton. “Biće trka gde ćemo i dalje biti ispred i gde ćemo završiti pet ili deset sekundi ispred, biće trka gde ćemo se voziti točak uz točak, ko zna, možda će biti ispred nas na više mesta nego prošle godine”.

Međutim, Hamilton veruje da je teško u potpunosti proceniti koliko je Ferrari blizu u odnosu na Mercedes po pitanju tempa u trci. Različita strategija Nico Rosberga u odnosu na Sebastiana Vettela može dosta za zavara pa je Hamilton dosta oprezan u proceni.

“Mislim da izgleda da su poprilično brzi, oni su bili na drugačijim gumama iza mene, drugačijoj strategiji, svakako su na kraju izgledali veoma brzo. Uzbuđen sam i verujem da ćemo imati mnogo više izjednačenih trka kako idemo napred. Ne mislim da je Nico imao posebnih problema kada je bio iza Vettela na medium gumama dok je on bio na super mekim, koje su dosta brže kratak vremenski period, tako da ćemo videti”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti