Hamilton očekuje tesnu borbu za Ferrari-em

Hamilton očekuje tesnu borbu za Ferrari-em

Sudeći prema formi koju je prikazao Ferrari, Mercedesovi vozači će verovatno biti u pravu

Lewis Hamilton tvdi da će će se ekipa Mercedesa suočiti sa veoma velikim izazovom od strane Ferrari-a nakon što je italijanska ekipa pokazala veoma dobru formu na predsezonskim testiranjima u Barceloni.

Iako, kao i do sada, pravu sliku nećemo imati do prve trke u Melburnu, aktuelni svetski šampion veruje da će njegov tim ove sezone morati da radi još više kako bi ostao na liderskoj poziciji.

“Iskreno, mislim da ćemo imati pravu bitku”, rekao je Hamilton. “Ferrari je ozbiljno shvatio igru, imam osećaj. Još uvek je teško znati. Bolid je dobar, Ferrari je bio jak na kraju prošle godine i mislim da su napravili značajan napredak od prošle godine, imali su neka neverovatna vremena na testovima u dugim vožnjama. Mislim da ćemo imati borbu, videćete dobru borbu, što ja želim, što svi želimo u sportu, tako da sam uzbuđen zbog toga”.

U međuvremenu, Nico Rosberg je takođe priznao da od ekipe Ferrari vreba opasnost: “Ove godine Ferrari je veoma blizu tako da će biti još uzbudljivije. Gume mogu imati veći uticaj nego što predviđamo, jer postoje tri vrste guma u Melburnu koje možemo da koristimo i vozači se mogu kockati malo više sa promenama. Promene su dobre u tom smislu i to može povećati uzbuđenje, zahvaljujući Pirelliu. Mnogo se stvari može desiti. Ali hajde da sačekamo i da vidimo. Imamo još jednu nedelju, trebali bi da imamo uzbudljiv start sezone u svakom slučaju”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti