Hamilton: Smanjenje radio komunikacije će imati veliki uticaj

Hamilton: Smanjenje radio komunikacije će imati veliki uticaj

Dosta novih pravila će se pojaviti sledeće nedelje u Australiji

Vozač ekipe Mercedes, Lewis Hamilton očekuje da će smanjenje radio komunikacije tima i vozača imati “veliki uticaj” na ishode trka u 2016-oj, godini u kojoj će pokušati da osvoji svoju treću uzastopnu titulu.

Vozači bolida Formule 1 moraju voziti “sami i bez pomoći”, piše u izmenjenim pravilima za ovu godinu. Poruke inženjera sa pit wall-a će biti će biti značajno smanjene.

Hamilton, koji pored svog imena ima i tri osvojene titule šampiona Formule 1, očekuje će da promene ponovo staviti akcenat na vozače i povećati uzbuđenje počevši od VN Australije.

“Ima nekoliko stvari koje će biti veliki izazov za sve ove sezone”, rekao je Hamilton pred početak prvog grand prix vikenda u Australiji. “Promene u radio komunikaciji će imati velikog uticaja. Inženjeri sada neće moći da vas podsećaju sa pit wall-a, što može imati efekta na performanse u trci, pa se tako morate setiti mnogo stvari. Ovo se odnosi i na strategiju tako da će biti teško ali se nadam da će trke biti uzbudljivije”.

Šef Mercedesa Toto Wolff veruje da će smanjenje radio komunikacije povećeti intezitet borbi između Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga.

“Postoje mnogo manje informacija koje se prosleđuju vozačima tokom trke, režim motora, gume i strategija”, rekao je Wolff kada je upitan o promenama. “Prirodan rezultat tih propisa je da će biti više odluka na vozačima. To znači da će direktan duel između njih biti zagarantovan i biti još intezivniji”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti