Hondin cilj vrh poretka

Hondin cilj vrh poretka

Pouzdanost bolida na predsezonskim testiranjima je bila solidna

Hondin novi šef Formula 1 projekta, Yasuke Hasagawa, je rekao da proizođač još uvek nije zadovoljan napretkom koji su napravili pred početak sezone.

McLaren je sa novim bolidom na predsezonskom testiranju bio u stanju da odradi sva potrebna testiranja sa kojima su imali prošle godine velikih problema, i ta činjenica govori koliko je bolid bolji i koliko se više očekuje od njega. Korak unapred je i svakako poudanost Hondinog motora koja se jasno vidi, rekao je Hasagawa za F1i i dodaje da sredina poretka nije njihov cilj.

“Kao što uvek kažemo, veoma je teško bilo šta reći samo sa rezultatima sa testiranja. Ali ja sam veliki optimista oko performansi. Bili smo oko šestog ili sedmog mesta, to baš i nije dobro. Bolje je u poređenju sa prošlom godinom ali nije dobro. Tako da nisam zadovoljan sa tim. Mi imamo veće ciljeve”.

Upitan da li su prošlogodišnje poteškoće dovele do toga da Honda promeni svoje ciljeve, Hasagawa je rekao:

“Ne uopšte. Naravno da je naš krajnji cilj da osvojimo šampionat, taj cilj nismo promenili. Promenili smo neke korake koji su planirani, ali prošle godine nismo ni definisali neke posebne korake. Ove godine možemo da postavimo veoma realne ciljeve kako bi došli do poena u trci”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti