Horner: Kombinacija Hamilton-Vettel se nikada neće desiti

Horner: Kombinacija Hamilton-Vettel se nikada neće desiti

Kombinacija Hamilton-Vettel bi mogla da bude kao i ona između Ayrtona Senne i Alain Prosta u McLarenu krajem 80-ih

Šef tima Red Bull, Christian Horner, kaže da bi bio “zapanjen” ukoliko bi video svetske šampione Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela ikada u istom timu.

Horner je prošlog meseca rekao da je Hamilton želeo “očajnički da vozi” za Red Bull 2013-te, kada je tim iz Milton Keynes-a dominirao sportom sa Vettelom na čelu. Šef Red Bulla je otvoreno priznao da je ohrabrivao Hamiltona da se priključi Mercedesu ne “samo da bi oslabili McLaren” već zbog toga što “nije bilo načina da ga primi u tim dok je Sebastian Vettel sa njima”.

Hamilton i Vettel su sedam od poslednjih osam titula podelili međusobno. Nakon osvajanja titule sa McLarenom 2008 Britanac je osvojio još dve sa Mercedesom, dok je Nemac svoje četiri titule obezbedio sa Hornerom na čelu u ekipi Red Bull od 2010-2013.

Ferrari je pokazao odličnu formu na predsezonskim testiranjima i borba između ova dva vozača se očekuje tokom cele sezone. Timski kolega Lewisa Hamiltona, Nico Rosberg, je takođe neko ko je krajem prošle sezone pokazao odličnu formu i namerava svoj dobar tempo da prenese na početak nove sezone.

Što se tiče kombinacije Hamilton i Vettel u jednom timu u bliskoj budućnosti, Horner jednostavno ne vidi da će se to desiti.

“Bio bih zapanjen ukoliko bih video njih dvojicu u istom timu”, rekao je Horner za The Telegraph. “Sa tačke gledišta tima bilo bi veoma teško predvideti taj scenario. Bilo bi veoma, veoma podeljeno. Uvek bi imali jednog koji je ushićen i jednog koji nije”.

Iako malo verovatno, kombinacija Hamilton-Vettel bi mogla da bude kao i ona između Ayrtona Senne i Alain Prosta u McLarenu krajem 80-ih.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti