Horner: F1 treba da se izvini navijačima

Horner: F1 treba da se izvini navijačima

Kritike na račun novih kvalifikacija stižu sa svih strana

Šef  Red Bull tima Christian Horner kaže da F1 mora da se “izvini” navijačima zbog novog kvalifikacionog formata koji je imao svoju premijeru na Velikoj Nagradi Australije.

Posle revidiranog sistema vozači su eliminisani iz Q1, Q2 i Q3 u intervalima od 90 sekundi posle sedam, šest i pet minuta redosledom u svakoj sesiji.  Ali tokom prvog izlaska na stazu u Melbourne-u, nakon prvih pokušaja postavljanja vremena, deo vozača je sedeo u garažama dok je sat otkucavao čekajući da budu eliminisani.

U završnom delu Q3 vozači Ferrari-a Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su odvozili po jedan krug dok je Lewis Hamilton potvrdio pol poziciju tri minuta pre isteka kvalifikacija.  Horner smatra da se promene moraju desiti pre sledeće runde u Bahrain-u.

“Moramo uputiti izvinjenje navijačima jer to nisu kvalifikacije kakve bi trebale biti”, kaže Horner za Sky Sport. “Namera je bila dobra ali moramo da priznamo da smo pogrešili, i to prihvatiti brzo, i trebamo se vratiti na ono što smo imali na vreme za sledeću trku, ovo što smo uradili nije dobro za Formulu 1. Imate Ferrari-e koji sede u garaži jer nema svrhe izlaziti ponovo…

“Kvalifikacije treba da dovedu do kulminacije, svi su imali montirane gume i pratili su šta će se dogoditi, ali ništa se nije dogodilo…to nije uspeh koji se očekivao i bilo je daleko od spektakla. Pogrešili smo, ali moramo to da prihvatimo i brzo da promenimo. Namera je bila da malo promenimo startne pozicije i sada moramo da dignemo ruke i kažemo da smo pogrešili, da odustanemo, nije išlo, hajde da to rešimo u Bahrain-u”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti