Hulkenberg: Force India može da napadne Williams

Hulkenberg: Force India može da napadne Williams

"Prošli smo kroz naš program i moramo da vidimo kako će ispasti u Melbourneu i na nekoliko prvih trka"

Nico Hulkenberg kaže da ne očekuje od Force Indie lošiji početak Formula 1  sezone 2016 od završetka sezone 2015 i oseća da je Williams u njihovom dometu.

Nemac veruje da Force India može napasti  Williams kada sezona 2016 u F1 počne Velikom Nagradom Australije, kao i da se tim nada da će biti bolji od prošlogodišnjeg petog mesta u kategoriji konstruktora.

Pošto su izdržali burno prošlogodišnje otvaranje, kada nisu predstavili auto za 2015 sve do poslednjeg stadijuma testiranja, Force India je podelila vreme u VJM09 izmedju Hulkenberga, Sergia Pereza i Alfonsa Celisa i zaključak je bio pozitivan.

I zaista Hulkenberg postavlja visoke ciljeve na otvaranju sezone, sugerišući Force Indii da ima auto kojim može da se suprostavi Williamsu koji je bio trećeplasirani tim u poslednje dve sezone.

“Želeo bih da razmišljam da mozemo napasti Williams i da budemo na njihovom nivou, ako bi mogli to da postignemo bilo bi veoma dobro“, kaže pobednik 24 sata Le Mansa. “Iz mog osećaja i ono što sam video do sada mislim da ćemo se boriti sa Toro Rossom i Red Bullom.“

Govoreći o pripremama za sezonu, Hulkenberg ne očekuje da Force India startuje lošije od završetka prošle sezone, i dodaje da vidi dobar potencijal u razvoju VJM09.

“Osećamo se spremni koliko god mozemo biti. Prošli smo kroz naš program i moramo da vidimo kako će ispasti u Melbourneu i na nekoliko prvih trka. Imam osećaj da smo blizu ili na sličnom mestu gde smo završili na kraju prošle godine tako da je to dobra polazna tačka. Kasnije tokom godine vidim veliki potencijal u automobilu jer je mnogo toga u pripremi“.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti