Kimi: Ferrari neće imati dobar start na svakoj trci

Kimi: Ferrari neće imati dobar start na svakoj trci

"Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo, idemo na treninge a onda ćemo videti krajnji rezultat"

Kimi Raikkonen ne očekuje da Ferrari stalno startuje brzo kao što je to bio slučaj u Australiji, kada su na početku trke pretekli oba vozača Mercedesa.

Sebastian Vettel je u početnoj fazi trke vodio dok je timski kolega Kimi Raikkonen usled problema sa turbinom morao da odsustane u 21 krugu. Uprkos odličnom startu, koji neki povezuju sa novim dizajnom papučice kvačila na volanu SF16-H, Finac ne misli da Ferrari u ovom segmentu ima značajniju prednost.

“Bio je to samo jedan start, jedna trka. Nadam se da će tako biti uvek ali nije uvek lako imati sjajne startove. Postoje neke stvari koje su malo drugačije u odnosu na prošlu godinu, malo je komplikovanije za timove i za vozače sa novim pravilima, ali nam se čini da je to radilo poprilično dobro kod nas na poslednjoj trci.  Nekad kada imate dodatni formacijski krug kvačilo se pregreje, postoji toliko stvari koje mogu imati veliki efekat na trku. Nadam se da će uvek biti tako ali sumnjam. Mi samo pokušavamo da uradimo maksimum i vidimo gde smo”.

Raikkonen ima sedam podijuma na stazi u Bahrainu, uključujući i drugo mesto osvojeno prošle godine, na trci na kojoj je Ferrari uspeo da razvoji vozače Mercedesa. Mercedes očekuje blisku borbu ovog puta ali Raikkonen je uzdržan sa svojim izjavama o šansama njegovog tima.

“Cilj je da budemo što bolji. Moja poslednja trka je bila dobra ali sam onda imao problem i ovo je novi vikend.  To je normalna priča: pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo, idemo na treninge a onda ćemo videti krajnji rezultat. Biće velikih izazova od ostalih timova. Mercedes će biti brz kao i uvek ali će biti i ostali. Nadam se da ćemo se boriti u vrhu. To je cilj svakako, ali ima još posla koji treba da završimo. Sasvim smo zadovoljni sa onim gde smo sada ali nikada nismo u potpunosti srećni dok god ne budemo stalno na čelu kao tim. Mi sustižemo i u Melburnu ja nisam imao dobar rezultat zbog odustajanja, ali je jasno da je bolid definitivno korak napred”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti