Kvyat: Sada osećam mnogo više samopouzdanja u Red Bull-u

Kvyat: Sada osećam mnogo više samopouzdanja u Red Bull-u

Red Bull je prema njihovom vozaču pred početak sezone u mnogo boljoj proziciji nego prošle

Vozač Red Bull-a, Daniil Kvyat, se oseća mnogo udobnije i sigurnije u Formuli 1 pred početak nove sezone Formule 1. Kvyat je iz Toro Rosso ekipe prešao u Red Bull u sezoni 2015 i na samom startu imao dosta problema sa performansama i pouzdanosti. Prošle godine nije ni počeo prvu trku u Australiji i prvih 5 bodova je uspeo da osvoji na sledeće četiri trke.

Međutim, kako je sezona odmicala stigli su i rezultati i svoj prvi podijum je zabeležio u Mađarskoj a u ukupnom plasmanu je na kraju bio sedmi. Kvyat je siguran da će dalji napredak napraviti u 2016-oj jer je sada dosta naviknut na život u Red Bull-u.

“Mislim da, u poređenju sa prošlom godinom, sada osećam mnogo više samopouzdanja i udobnosti u timu”, objasnio je Rus. “Sada sve znam mnogo bolje i oni znaju mene, tako da je dobro da ćemo krenuti sezonu sa ovom vrstom samopouzdanja. Na primer sa mojim inženjerima, svi se u garaži međusobno znamo dobro, znamo svi šta radimo i šta očekujemo jedni od drugih tako da je to dobro”.

Kyat još smatra da je Red Bull u mnogo boljoj poziciji operativno nego u odnosu 12 meseci ranije.

“Mislim da smo spremni za prvu trku, uradili smo mnogo posla na zimskom testiranju i testirali sve procedure koje slede posle. Znamo sve šta treba da radimo u Melburnu i to je najvažnija stvar pa nema mnogo velikih pitanja za sada i to je veoma dobro”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti