Lauda: Ferrari će svugde izazvati Mercedes

Lauda: Ferrari će svugde izazvati Mercedes

Dobra forma Ferrari-a šalje odličnu poruku o Formuli 1

Niki Lauda misli da su performase na VN Australije ekipe Ferrari pokazale da će ove sezone oni sigurno izazvati aktuelnog prvaka, ekipu Mercedesa.

Mercedes je u subotu na kvalifikacijama pokazao odlične performanse, ali sav trud ekipe je poništen nakon impresivnog starta Sebastiana Vettela i Kimi Raikkonena, koji je dvojac italijanske ekipe nakon prve dve krivine doveo na čelne pozicije. Strateška greška Ferrari-a nakon perioda pod crvenim zastavama ih je veoma koštala i dozvolila Nico Rosbergu da odnese prvu pobedu ove sezone, ali Lauda kaže da je tempo prikazan od strane Sebastiana Vettela i Kimi Raikkonena predstavlja ozbiljnu pretnju za Mercedes.

“Bojim se da ćemo videti još više od ovoga, Ferrari je brz, nema sumnje u to. Biće uzbudljivo i radujem se sledećoj trci”.

Lauda je zadovoljan na izazovu Ferrari-a jer to šalje pozitivnu poruku o Formuli 1 nakon debakla koji se desio sa novim kvalifikacionim formatom.

“Mi moramo da se izvinemo, što sam i tražio od svih da urade jer je to bila velika greška. Moramo da se izvinimo kako bi mogli da zaboravimo i odemo u Bahrain. Čak i komunikacija, koja je bila problem pre trke jer manje ili više sve je zabranjeno, Charlie je razumeo i popustio. Naročito u trci kakva je Australia, gde nema mnogo uzbuđenja, da li možete da zamislite da ništa ne čujete preko radija? To bi bilo stvarno dosadno. Dakle hvala Bogu što smo ovo ispravili”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti