Lowe: Odabir guma važan faktor u Bahrainu

Lowe: Odabir guma važan faktor u Bahrainu

Različite strategije Mercedesa i Ferrari-a mogu doneti mnogo uzbuđenja na stazi u nedelju

Mercedes će u Bahrainu pokušati da nastavi tamo gde je završio trku u Australiji. Nemački tim se vraća na posao u petak i stategija guma će prema nekim predviđanjima biti od velikog značaja za timove.

Nico Rosberg je zahvaljujući strategiji Mercedesa na prvoj trci uspeo da nadmudri Ferrari i odnese prvu pobedu, a prema tehničkom direktoru Mercedesa ove nedelje se izbor guma može pokazati kao presudan na trci u pustinji Sakhir.

“Bahrain je sasvim drugačija staza od Melburna, tako da će biti interesantno da vidimo kako ćemo proći”, rekao je Pady Lowe. “Stvar koju obično možete da garantujetete je da će biti suvo. Za razliku od kišovitog vikenda u Melburnu, ovaj će dati dosta mogućnosti na stazi. Zahvaljujući večernjim terminima, kvalifikacije i trka u Bahrainu će biti na mnogo hladnijoj podlozi nego popodnevni FP1-FP3 pa ih to čini nereprezentativnim. Ovo odabir guma čini još većim faktorom”.

Ove godine novi propisi o gumama dozvoljavaju vozačima da izaberu svoje komponente guma pre svakog vikenda, i takođe mogućnost da se na trci koriste tri komponente Pirelli-jevih guma. Interesantno je da je Ferrari izabrao da koristi konzervantivniji pristup sledećem vikendu u Bahrainu sa dodatnim setom medium guma, dok je Mercedes izabrao da Lewis Hamilton i Nico Rosberg na vikend u pustinju Shakir stignu samo sa jednim setom medium guma, koje će moći da koriste samo na trci, dok će ostatak biti meka i super meka komponenta guma.

“Znamo da postoje već izražena razlika u izboru timova za trku, tako da bi mogli da vidimo nekoliko iznenađenja. Pozitivno iz Melburna je to da smo videli kako nova pravila utiču na različite strategije, i očekujemo da tako bude i ovde. Videli smo bliske borbe na stazi u dve godine trkanja u sumrak Bahraina, tako da se nadamo da ćemo imati još jedno spektakularno veče za fanove”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti