Magnussen cilja bodove u Australiji

Magnussen cilja bodove u Australiji

Danski vozač se nada dobroj trci u Australiji

Povratnik u Formulu 1 Kevin Magnussen se nada da će završiti među vozačima koji osvajaju bodove sledećeg vikenda na VN Australije, ali Renaultov vozač priznaje da je njegov tim “malo izvan prve desetorice”.

Magnussen se poslednji put takmičio pre dvanaest meseci, kada je kao test vozač McLarena dobio poziv da zameni povređenog Fernanda Alonsa u Melburnu. Međutim, stvari nisu tako dobro krenula za Danca, koji je na slobodnom treningu imao incident a čak nije uspeo ni da startuje trku jer je u krugu za postavljanje bolida imao problem sa motorom i samu trku nije ni startovao. Godinu dana ranije, kada je bio redovan vozač McLarena, na VN Australije je u svojoj debitantskoj trci osvojio drugo mesto.

“Uživam u Melburnu. U 2014-oj sam imao odličan start i na kraju podijum, ali sledeće godine sam se vratio ponovo i nije bilo dobro kao prvi put. Nadamo se da ćemo završiti trku ove godine i uzeti neke bodove. To je moj cilj. Ukoliko Jolyon Palmer i ja osvojimo bodove to bi bio ogroman uspeh. U ovom momentu mislim da smo van desetorice najboljih ali ako sve bude bilo dobro, ko zna. Nikada se definitivno ne možete nadati poenima, ali ako napustimo Australiju sa poenima bićemo srećni”.

Za razliku od timskog kolege Palmera, Magnussen je imao poprilično dobra testiranja u Barceloni. Nakon što je proveo van Formule 1 godinu dana, bivši šampion Formule Renault 3.5 se oseća potpuno spreman za svoj povratak.

“Imali smo neke dobre dane na testiranju sa dosta krugova, više od 100 svaki dan i više od 500 za četiri dana. Kilometraža je glavna stvar koja mi je potrebna kako bi vratio brzinu nakon vremena provedenog van bolida. Zaista ne mogu da tražim više. Prošao sam kroz sve provere sistema i osećam se prijatno pred trku u Melburnu”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti