Magnussen: Renault moze u borbu za poene u Australiji

Magnussen: Renault moze u borbu za poene u Australiji

“Mislim da smo negde oko bodova, možda na granici”

Kevin Magnussen veruje da Reno ima sposobnost da se bori za poene u sezoni 2016 na stazi u Melburnu, posle provere punog potencijala RS16, i veruje da on i njegov timski kolega Jolyon Palmer mogu napraviti razliku u tesnoj borbi na stazi.

Vozač Renault F1 tima je uspešno završio tri četvrtine predsezonskih testiranja i ostao mu je jedan dan u RS16 pre nego sto bolid preuzme Jolyon Palmer. Danski vozac je danas kompletirao maratonski iznos kilometara, odvozivši 119 krugova. U poretku je završio kao 10-ti fokusirajuci se na simulaciju trke . Nakon pozitivnog podešavanja i razumevanja punog potencijala novog automobila, Magnussen oseća da novi tim ima potencijala za osvajanje poena u Australiji.

“Mislim da smo negde oko bodova, možda na granici”, rekao je Magnussen. ”Mislim da možemo uzeti bodove u Melburnu, da će biti dobar vikend.”

Uprkos objašnjenju da niko nema punu sliku kako će izgledati poredak na startu u Australiji sa timovima koji još istražuju puni potencijal i različite strategije, Magnussen slobodno predviđa tesnu borbu i namerava da napravi razliku u trci.

“Vozimo na različitim gumama, neki na srednje tvrdim, neki na mekim, zato je vrlo teško reći gde smo trenutno, ali izgleda da smo negde u sredini i vrlo blizu. Na sreću, biće vrlo tesno i možemo do uspeha”.

Magnussen kaze da će testirati novo prednje krilo u Barceloni ali malo verovatno je da ce voziti sutra, na njegovom poslednjem danu testiranja. Uprkos tome, vozač Renaulta je siguran da ima paket spreman za borbu u Australiji na mestu svoje najbolje i najgore trke u Formuli 1.

“Biće par stvari i mnogo drugih koje treba isprobati u naredna tri dana. Nista značajno. Imamo novo prednje krilo koje treba isprobati do kraja nedelje sa Jolyonom pa ćemo videti kako radi. Ništa značajno za prvu trku”.

Slika: Renault Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti