Manor: Haryanto ima talenat i treba mu vremena

Manor: Haryanto ima talenat i treba mu vremena

Mladi vozač tek treba da se pokaže u Formuli 1

Direktor Manor Racinga, Dave Ryan, kaže da Rio Haryanto ima talenta da uspe u Formuli 1, ali mu treba vremena da napravi korak napred.

Haryanto je imao tešku pred-sezonu u prva dva dana sa novim Manorovim bolidom izletevši dva puta sa staze što je dovelo do crvenih zastava a u drugom pokušaju se čak završilo i udarcem u zid. Dok Ryan brani indonežanskog vozača posle prvog testiranja, kaže da nedostatak vremena testiranja za početnike znači da će Haryantu trebati malo vremena da izgradi isti nivo samouverenosti kao njegov timski kolega Pascal Wehrlein.

“Kao prvo on ima talenat, uradio je prilično dobar posao u GP2 prošle sezone”, rekao je Ryan. “Pobeđivao je na trkama. Izgleda da mu je glava čvrsto na ramenima. Problem koji ima je da nije imao mnogo vremena u F1 automobilu. Način na koji su testiranja ograničena, veoma je teško pripremiti vozača za Formulu 1. On mora da prebrodi teškoće, on je talentovan vozač i poput Pascala on je dobro dete. Malo je više rezervisan od Pascala, ali sam siguran da će biti veoma dobar i uradiće jako dobar posao za nas.”

Na pitanje da li Haryanto ima samopouzdanje za uspeh u Formuli 1, Ryan je odgovorio:”Tu nema problema. Naš posao je da radimo sa njim i da mu pomognemo da odradi posao kako treba”.

Slika: Manor Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti