Marko: Vozači koji nisu “predani” mogu da idu iz Red Bulla

Marko: Vozači koji nisu “predani” mogu da idu iz Red Bulla

U Red Bull junior programu sve je zasnovano na performansama

Savetnik Red Bull-a, Helmut Marko je upozorio da će vozače “koji nisu predani” prosto pustiti da odu iz tima.

Sa ugovorima Daniel Ricciarda i Daiila Kvyata koji imaju ugovor sa Red Bull-om, i Max Verstappenom i Carlos Sainzom kojima će ovo biti druga sezona sa ekipom Toro Rosso, austrijska kompanija ima četiri veoma talentovana vozača u svojim redovima.  Nakon posmatranja Red Bull juniora, Marko kaže da se nikada neće vezivati za vozače koji ne ispunjavaju specifične ciljeve tima.

“Mi u osnovi imamo dugoročne ugovore u Red Bull junior programu i ceo program je zasnovan na performansama”, rekao je Marko za intervju koji je dao za zvaničan website Formule 1. “Dakle nema penala da budem jasan, onaj ko nije predan taj ide”.

Markov nemilosrdan stil upravljanja je bio jasan prošle godine kada se Red Bull-ov regrut Daniil Kvyat našao na meti kritika nakon problema koje je imao na prvih nekoliko trka nakon prelaska iz Toro Rosso-a.

Max Verstappen je imao obećavajuću prvu sezonu u Toro Rosso-u i čini se da može imati mesto u seniorskom timu Red Bull-a u sezoni 2017. Upitan o mogućem prelasku holanđanina u Milton Keynes u skorijoj budućnosti, Marko je odgovorio: “Hajde da vidimo šta će on doneti. Druga sezona je ponekad komplikovanija od prve”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti