Massa: Bolid je korak napred

Massa: Bolid je korak napred

FW38 još uvek ima problema u sporim krivinama

Williamsov novi FW38 nastavlja osobinu prošlogodišnjeg bolida a to je mučenje u sporim krivinama, ali veteran F1 Felipe Massa insistira da je auto još uvek korak ispred svog prethodnika.

Felipe Massa priznaje da Williams i dalje ima prostora koji treba nadoknaditi prema njihovim rivalima kada su u pitanju performanse u sporim krivinama, ali misli da je postignut napredak. Govoreći izmedju dva predsezonska testiranja i pred start trke na Velikoj Nagradi Australije veteran zaključuje da nedavni problemi ostaju kao problem sa novim FW38, koji je razvijen iz prošlogodišnjeg automobila bez drastičnih razlika. Uprkos njihovom preporodu i pomeranjem u rang vodećih, tim se bori da nađe dovoljno prianjanja kako bi bili konkurentni u sporim krivinama. Problem je i mučenje po mokroj podliozi, ali Massa svojim komentarom sugeriše pronalaženje rešenja u 2016-toj.

“Mislim da smo možda bili najbrži u prvom sektoru (Catalunya), ako se ne varam, ali u trećem sektoru nismo”, potvrdjuje Brazilac. U trećem sektoru nam i dalje treba poboljšanja, to je bila najslabija tačka našeg automobila prošle godine i znamo da i dalje nemamo najbolji auto u tom sektoru”.

Uprkos njegovim očiglednim brigama Massa ukazuje da je FW38 napredak u odnosu na prethodnika, ali priznaje da Williams i dalje ima dosta posla ukoliko želi izazvati rivale iz prvih redova ove godine.

“Mislim da je auto bolji nego prošle godine, tako da je definitivno bolji osećaj sa novim autom u sporim krivinama od prošlogodišnjeg. Znamo da moramo i dalje nastaviti sa poboljšanjima i dalje nastaviti sa radom od tačke gde smo bili sredinom sezone kako bi napravili napredak u tom delu. Mislim da je reakcija automobila pozitivna.

Završivši sezonu kao “najbolji od ostalih” iza pobednika Mercedesa i Ferrari-a, Williams će pokušati najmanje isto i ove sezone, ali Massa ne želi da oceni svoj tim pre nego što se završi prva trka u Melbourne-u.

“Teško je reći gde smo, ali mislim da možemo biti konkurentni. Znamo da je Mercedes u vrhu, možda je i Ferrari tu, ali mislim da mogu i drugi timovi biti tu sa malim razlikama u vremenima. Nadam se da možemo i mi biti tu u dobroj borbi, ali to ćemo saznati na prvoj trci”.

Slika: Williams Martini Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti