Mateschitz: RB12 remek delo Adriana Newey-a

Mateschitz: RB12 remek delo Adriana Newey-a

"Mi želimo da budemo treći, iza proizvođačkih timova"

Vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz veruje da njegov tim može da pobedi u borbi za treće mesto u šampionatu konstruktora zbog snage bolida dizajniranog od strane Adrian Newey-a. Austrijski tim će, kako sada stvari stoje, još jednom gledati borbu Mercedesa i Ferraria na vodećim pozicijama zbog Renaultovog motora koji još uvek nije na nivou ova dva tima.

Međutim, Mateschitz  je pohvalio dizajn bolida RB12, i veruje da će Red Bull kroz druge delove njihovog paketa moći da nadomesti nedostatke motora u nadolazećoj sezoni.

“Mi želimo da budemo treći, iza proizvođačkih timova”, rekao je za Speedweek. “Trebali bi da dobijemo borbu između kupaca motora Mercedesa i Ferrari-a. Kadar Renault Sporta je profesionalan, strastven i odlučan. Naš novi bolid je jedan od najboljih koji smo napravili do sada. Njegove performanse su odlične. To je još jedno remek delo Adriana i njegovog tima”.

Mateschitzje još dodao da Red Bull neće ostati o ovom sportu dugoročno ukoliko ne budu osigurali motor koji će im omogućiti da se bore za liderske pozicije.

“Ukoliko ne budemo konkurentni po pitanju motora mi ćemo otići. Sigurno ne želimo da provedemo narednih pet godina u borbi za peto mesto”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti