McLaren je bolji nego što je to pokazala Australija

McLaren je bolji nego što je to pokazala Australija

Vozači McLarena se nadaju boljim rezultatima

Jenson Button kaže da želi da se takmiči na VN Bahraina kako bi dokazao da je McLaren MP4-31 korak napred u odnosu na svog prethodnika, iako sezona po ovaj tim nije baš počela sjajno.

Oba vozača nisu stigla do poena na prvoj trci i kao što je već poznato da je Fernando Alonso potpuno uništio svoj bolid u sudaru sa Estebanom Gutierrezom, njegov timski kolega Jenson Button je na kraju trke bio 13-ti i tako ostao bez bodova.

Međutim, bivši svetski šampion kaže da je rezultat na papiru bio direktno povezan sa stategijom po pitanju guma a ne sa stvarnim performansama bolida koji je prema njemu poboljšan u odnosu na MP4-30.

“Zaista sam oduševljen što sam se vratio za volan, iako se to nije pokazalo po rezultatima u Australiji, ceo naš paket je veoma dobar za vožnju. Tim je radio veoma naporno kako bi unapredili upravljivost od testiranja do prve trke”.

Naravno, Button je priznao da će staza u Bahrainu biti izazov za MP4-31 i smatra da tim ima pristojnu platformu za napredak.

“Bahrain je definitivno nezgodna staza za nas zbog velike brzine, ali mi imamo solidnu platformu i poboljšan razvoj, tako da postoje pozitivne stvari kojima se radujem. U Australiji smo napravili nekoliko strategijskih grešaka, ali sve je to deo krive učenja sa novim pravilima oko guma. Zajedno sa inženjerima smo proučili podatke i nadam se da možemo imati dobre odluke u Bahrainu, spojiti sve faze trke i obezbediti mnogo bolji rezultat”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti