McLaren ne želi da kreira pogrešna očekivanja

McLaren ne želi da kreira pogrešna očekivanja

Različite izjave šefa i vozača McLaren tima

Eric Boullier je rekao da ne želi da Mclaren-Honda postavlja bilo kakve ciljeve za sezonu 2016. Ali španski vozač u timu Fernando Alonso se ne slaže s tim, postavivši nekoliko jasnih ciljeva u utorak kada je posetio mesto gde će se održati Velike Nagrade Azerbejdžana u junu mesecu.

„Cilj u 2016 je završiti sve trke u bodovima i boriti se za podijum u drugom delu sezone,“ rekao je Alonso za italijanski Gazzeta dello Sport.

Njegov šef Boullier očigledno ima sasvim drugačiji pogled, i uprkos izjavi Španca odbija da postavi bilo kakav cilj u 2016-oj.

„Ako me to pitate, ne mogu da kažem ništa,“ kaže Francuz.

Boullier kaže, bar interno, da će Mclaren imati bolji pogled na situaciju kada sezona počne u Australiji.

„Tamo ćemo videti gde smo i šta želimo da postignemo. U ovoj fazi ne želimo da pričamo bez znanja i mogućnosti da tačno prognoziramo. Ne želimo da kreiramo pogrešna očekivanja“, insistira Boullier.

Čak i stručnjaci nalaze da je teško proceniti trenutno stanje McLarena nakon tužnog predstavljanja na startu nove saradnje prošle godine.

„Sudeći prema njihovim izjavama tokom zime, našli su 2,5 sekunde uporedjujući sa prošlom godinom“, kaže bivši vozač Formule  Robert Doornbos holandskom mediju Ziggo Sport Totaal.

“Ja to nisam video. Bio sam na stazi u Barceloni prošle nedelje i motor zvuči bolje. Ali neće osvojiti ni jednu veliku nagradu ove godine“, dodaje holandjanin.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti