Mclaren potvrdio da Hondin motor nije preživeo Alonsov sudar

Mclaren potvrdio da Hondin motor nije preživeo Alonsov sudar

Većina delova uništena od siline udarca

Fernando Alonso je odšetao nepovredjen posle nesreće na Velikoj Nagradi Australije, ali Mclaren je potvrdio da Hondina pogonska jedinica nije bila te sreće.

Fernando Alonso će koristiti novu Hondinu pogonsku jedinicu za drugu rundu Svetkog Šampionata Formule 1 posle oštećenja u velikom izletanju u Australiji i sada je i yvani;no objavljeno da je sa starim motorom završeno.

Alonso je pretrpeo spektakularan avionski udes brzinom od 300 km na sat tokom Velike Nagrade Australije, ali dok je dvostruki svetski šampion odšetao nepovredjen, njegov Mclaren MP4-31 je ostao sa ozbiljnim oštećenjem.

Šta više, dok su Mclaren i Honda bili optimistični da mogu spasiti pogonsku jedinicu za renoviranu šasiju daljom proverom je otkriveno da je to nemoguće.

“Nakon haotičnog vikenda u Australiji, idemo na prvu noćnu trku sezone u Bahrain“, kaže novi šef Honde Yusuke Hasegawa.

“Otvorili smo pogonsku jedinicu iz Fernandovog automobila koji je korišten u Melbourneu. Posle početnog ispitivanja , bili smo jako razočarani jer su motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) i većina delova koji ga okružuju previše oštećeni, jer je udar u incidentu bio previše jak. Zamenićemo kompletnu pogonsku jedinicu u Bahrainu.“

Uprkos neželjenom ishodu, Alonso je veoma zahvalan mehaničarima Mclarena i Honde za njihov trud u popravci uništene šasije.

“Došlo je do ogromnog napora timova iz Wokinga i Sakure, koji su vratili popravljene delove za ovu trku kako bi bili sigurni da možemo povratiti brzinu posle oštećenja šasije, i ja sam impresioniran kako su brzo uspeli to da preokrenu“.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti