McLaren: Vandoorne da bude spreman za 2017-tu

McLaren: Vandoorne da bude spreman za 2017-tu

"Uvek je bio inteligentan, ali toj inteligenciji je dodao i jedan nivo mudrosti što je neobično za njegove godine"

Šef Mclaren-a Ron Dennis se nada da će Belgijanac Stoffel Vandoorne biti spreman da debituje u sezoni 2017 posle jedne sezone provedene kao rezervni vozač.

Uprkos osvajanju prošlogodišnje titule u GP2 seriji u dominantnom stilu sa rekordnih sedam pobeda nije mogao direktno u Formulu 1 pošto je Mclaren već imao svetske šampione Fernanda Alonso-a i Jensona Button-a pod ugovorom za 2016-tu.

Videvši njegov napredak kao člana programa razvoja mladih vozača iz Woking-a još od 2013-te , Dennis-u ne preostaje ništa drugo već da se nada da će dvadesetčetvorogodišnjak nastaviti istim talentom i načinom rada.

“Uvek je bio inteligentan, ali toj inteligenciji je dodao i jedan nivo mudrosti što je neobično za njegove godine”, rekao je Dennis za oficijalni sajt Formule 1.

“I fizički je spreman kao bilo koji vozač iz bilo koje svetske serije, uključujući i Formulu 1. Njegov dolazak u F1 je bio vrlo pažljivo planiran, što je uvek bio slučaj u Mclaren-ovom Programu Mladih Vozača i mi očekujemo da bude spreman za sezonu 2017”.

Fernando Alonso ima zaključen trogodišnji ugovor sa Mclaren-om, Vandoorne bi mogao da se nada mestu Jensona Button-a koji je bio opcija za 2016-tu i sa kojim je ugovor potpisan krajem prošle godine, ali Dennis ne želi da ulazi u detalje kada bi belgijski as mogao biti promovisan u F1 .

“Fernando konstantno potvrdjuje da ima nameru da kompletira tri godine njegovog ugovora. I taj ugovor ne sadrži opcije i klauzule. Ugovor je čvrst. Što se Jenson-a tiče, on i ja ćemo razgovarati tokom godine, on je šampion i jedan od najboljih vozača kojeg smo ikada imali. Svaki tim bi rado želeo da ga ima u svojim redovima. Mi sigurno da”.

U 2016-toj se Vandoorne-u podudaraju obaveze u Mclaren-u sa kampanjom u Super Formuli smeštenoj u Japanu vozeći za Docomo Team Dandelion Racing takmičeći se protiv bivših vozača F1 Kamui Kobayashi-a, Kazuki Nakajima-e i trostrukog pobednika 24 sata Le Mans-a Andre Lotterer-a.

Slika: McLarem Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti