Mercedes brine veoma jak start Ferrari-a

Mercedes brine veoma jak start Ferrari-a

"Ferrari je imao neverovatano dobar start, pa ćemo pokušati da shvatimo kako da se poboljšamo"

Lewis Hamilton kaže da je su sada prioritet Mercedesa startovi na trkama, nakon što je na startu trke u Australiji Sebastian Vettel uspeo da obiđe oba njihova vozača.

Posle osvojenog prvog i drugog mesta u subotu na kvalifikacijama vozači Mercedesa su sigurni stigli na start trke, međutim vozač Ferrari-a Sebastian Vettel je odličnim startom već u prvoj krivini uspeo da preotme čelnu poziciju od vozača Mercedesa. Drugi vozač italijanske ekipe, Kimi Raikkonen, je takođe uspeo da obiđe pomenuti dvojac nakon njihovog međusobnog kontakta, pa su u ekipi Ferrari-a posle prvog kruga imali oba vozača na vodećim pozicijama.

Postojale su špekulacije nakon trke da je Hamilonov loš start imao veze sa odustajanjem Red Bull-ovog vozača Daiil Kvyata koji je odustao u formacijskom krugu. Upitan da li je problem sa kvačilom uzrokovao loš start, Hamilton je rekao:

“Ne, samo sam imao problem sa proklizavanjem. To nije neki problem… Ferrari je startovao veoma, veoma dobro. Moja početna faza je bila ista kao i Nico-va ali u drugom delu gde treba da pustite kvačilo do kraja sam imao dodatno proklizavanje i nisam uspeo da se oporavim od toga tako da to u stvari nije veliki problem. Uvek su tu promene, čak i kada su moji startovi neverovatni. Stalno se krećemo, ciljevi se stalno pomeraju. Upravo smo pričali o tome sada i to je jedan od naših prioriteta. Ferrari je imao neverovatano dobar start, pa ćemo pokušati da shvatimo kako da se poboljšamo”.

Šef Mercedesa Toto Wolff je priznao da se tim borio sa startovima tokom vikenda. “U subotu naše probe startova nisu bile baš dobre. Da budem iskren ne znam šta se desilo na startu, moramo da analiziramo šta bi to moglo da bude i da to popravimo. Hamiltonov start je bio za nekoliko metara lošiji od Nico-vog i nisam siguran da li je bio hardverski ili softverski problem ili samo reakcija. Moraćemo to pogledati”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti