Mercedes otkrio detalje sa VN Australije

Mercedes otkrio detalje sa VN Australije

Nico Rosberg je bio na ivici odustajanja zbog problema sa kočnicama

Ekipa Mercedesa je otkrila da je pobednik VN Australije Nico Rosberg uspeo da preživi potencijalno kritičan problem sa kočnicama i da je morao da prilagodi svoj vozački stil tokom važnje na stazi Albert Park u Melburnu.

Nemac je pokupio komad krhotine na prednjem desnom usisniku kočnice na bolidu W07 u 30-om krugu od ukupno 57, što je dovelo do naglog skoka temerature kočionih klješta. Nakon nedavne smanjene dozvoljene radio komunikacije od strane FIA-e, Mercedes nije mogao da upozori svog vozača i skoro da su ga iz boxa pozvali da odustane kada je Rosberg preuzeo vodstvo od Ferrari-evog vozača Sebastiana Vettela koji je imao dodatno stajanje u boxu.

Mercedesov motorsport direktor Toro Wolff je rekao nakon trke da se “alarm upalio” na Rosbergovoj tabli kako bi znao da postoji problem. U video koji su objavili na Youtube-u, u Mercedesu su objasnili kako je njihov vozač uspeo da doveze bolid na cilj i ostvari svoju 15-tu pobedu u karijeri.

“Nico je mogao da upravlja problemom iz kokpita na dva načina, prvo je da prilagodi svoj stil vožnje i da koristi više potiska i da koristi otpor vazduha kako bi usporavo bolid na kraju pravca kako bi izgubio što manje vremena. Takođe je prilagodio odnos kočenja kako bi smanjio opterećenje na prednjim kočnicama. Uprkos tome što problem došao do gotovo kritične tačke, temperatura se potpm stabilizovala. Tim je odlučio na ostavio Nico-a na stazi i on je uspeo da dođe do kockaste zastave i do važne prve pobede u sezoni”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti