Pirelli nije uveren u ispravnost odluke o vraćanju starih kvalifikacija

Pirelli nije uveren u ispravnost odluke o vraćanju starih kvalifikacija

Dobavljač guma bi mogao da blokira proces povratka na stari format kvalifikacija

Šef Pirelli Motosport-a, Paul Hembery, još uvek nije ubeđen da je povratak na stari format kvalifikacija najbolja opcija za sport, uprkos ogromnoj većini navijača i šefova ekipa koji su kritikovali novi eliminacioni sistem kvalifikacija.

Nakon lavine loših komentara u subotu posle kvalifikacija, u nedelju ujutru je sazvan hitan sastanak šefova timova na kom je jednoglasno odlučeno da se stari format vrati u upotrebu već na sledećoj trci u Bahrainu. Ova odluka je uključivala samo šefove timova. Kako bi se pravilo promenilo potrebna je jednoglasna podrška svih članova Formula 1 komisije koja ubuhvata i druge zainteresovane strane a to su promoteri trka i dobavljač guma Pirelli.

Hembery je u svojoj izjavio bio jasan da on nije uveren da će potpuno vraćanje startog formata biti prava odluka i da bi mogli da glasaju protiv toga, što bi moglo da blokira samu odluku.

“Nismo čuli sve argumente. Postoje brojne i pozitivne i negativne strane kvalifikacija”, rekao je on.

Hembery veruje da su Q1 i Q2 bile uspešne i da su naterale timove da koriste gume koje inače ne bi, ali se složio da se poslednji deo kvalifikacija Q3 treba promeniti.

“Mislim da je jedna stvar koja je proizišla iz kvalifikacija to da je imala uticaja na trku, što je bio originalni motiv koji je nama objašnjen kao članovima F1 komisije. Sedeli smo na sastanku gde nam je dat argument da je promena potrebna kao dodatak još jednog elementa u strategiji trke. To je učinjeno na mnogo nivoa. Ako to više nije potrebno, onda treba da čujemo argumente”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti