Pirelli objavio količine guma po vozaču za Bahrain

Pirelli objavio količine guma po vozaču za Bahrain

Agresivna strategija za Mercedes

Ekipe Mercedesa i Ferrari-a su se odlučile na drugačiji odabir guma za nadolazeću VN Bahraina.

Kao i u Australiji, Pirelli će na trku doneti srednju, meku i super meku komponentu guma. Jedna od dve komponente koje su određene za trku su obavezne (srednja i meka za trku i super meka za kvalifikacije). Timovi i vozači su u mogućnosti da izaberu ostalih 10 setova guma od ukupno 13.

Mercedes je izabrao agresivnu strategiju pa će imati po šest setova meke i super meke gume, dok će imati samo jedan set srednjih guma. Tim je većinu vremena na zimskim testiranjima proveo upravo na srednjim gumama pa je logično da imaju i najviše informacija o njima. Prema novim pravilima, činjenica da će imati samo jedan set srednjih guma znači da će te gume moći da koriste samo na trci. Na treninzima tu mogućnost neće imati.

Sa druge strane, Ferrari se odlučio na tri srednje, četiri meke i šest super mekih guma. Postoji još nekoliko interesantnih razlika na gridu kao što je Renault, Max Verstappen i Haas-ov vozač Esteban Gutierrez koji će imati sličan pristup kao i Mercedes.

Nekoliko timova je svoje strategije podelilo na svoje vozače – Toro Rosso, Sauber i Haas je imati različit broj setova za svakog vozača.

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti