Pirelli ohrabren jedinstvom za sezonu 2017

Pirelli ohrabren jedinstvom za sezonu 2017

"Konačno imamo slaganje oko mišljenja o tome šta se traži od nas za 2017-tu"

Šef Pirelli motosport-a Paul Hembery je ohrabren voljom ključnih činilaca Formule 1 oko onoga šta žele od dobavljača guma u 2017-oj.

Novi propisi oko aerodinamike će biti uvedeni sledeće godine pa će tako i Pirelli morati svoj proizvod da radikalno promeni. Timovi su tražili šire gume koje će vozačima dozvoljavati da voze agresivnije a za to je potrebno određeno testiranje kako bi se nove gume razvile.

Konačan plan oko testiranja još nije postignut i Hembery kaže da je jasan pravac koji je dat Pirelli-u sličan onom koji su primili od timova kada su postali dobavljači guma u 2011-oj.

“Konačno imamo slaganje oko mišljenja o tome šta se traži od nas za 2017-tu”, rekao je Hemberey za sajt F1i. “To je veoma važno za nas jer smo to imali kada smo došli u Formulu 1 – postojala je grupa projekata koja je vođena od strane Ross Brawn-a i svih timova i godinama sa nestankom Udruženja timova (FOTA) u nekom smislu ta jasnoća je izgubljena. U isto vreme mi smo izgubili mogućnost da testiramo i možda razvijemo proizvod što bi verovatno i uradili ukoliko bi imali više slobode”.

“Sada je to iza nas. Veoma je važno da idemo napred i da smo jasni ponovo, što mislim da sada imamo. Imamo takođe mogućnost da testiramo što je veoma bitno zbog komponenti. Mi imamo još puno posla unutra, možemo ići do timova sa modelima guma kako bi razumeli uticaj njihove strukture na automobil, ali komponente zavise mnogo više od bolida i uslova. Vi nemate predviđene modele dok to ne proverite na stazi”.

Slika: Ljubaznošću Pirelli-a

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti