Raikkonen: Jock Clear je od velike pomoći

Raikkonen: Jock Clear je od velike pomoći

Novi inženjer perfomansi Ferrari-a se dobro uklopio u ekipu

Kimi Raikkonen kaže da je Jock Clear, koji je zamenio bivšeg Ferrari-evog šefa inženjeringa Pat Fry-a, od “velike pomoći” za italijanski tim.

Ovog vikenda na VN Australije Clear je prvi put sa ekipom Ferrari na novoj funkciji inženjera performansi. Prethodni tim gde je radio je bio Mercedes ali su u nemačkom timu insistirali da bivši zaposleni mora da napusti tim u decembru 2014-te a pređe u ekipu Ferrari tek godinu dana kasnije u decembru 2015-te. Poslednje godine njegovog rada u ekipi Mercedes bio je inženjer Lewisa Hamiltona.

Clear se prvi put pojavio u javnosti u januaru tokom Pirelli-evog testa guma za kišu, na stazi Paul Ricard, i od tog trenutka je stalan član tima, što se videlo i na predsezonskim testiranjima.

Upitan kakav uticaj Clear ima u ekipi Ferrari, Raikkonen, koji je u petak drugi trening završio na trećem mestu, je rekao: “Očigledno on je deo tima i mislim da je bio od velike pomoći za nas. Dobro je imati ga. Još je rano, ali sam siguran da nam može mnogo ppomoći, ali nije samo jedna osoba ovde svi su tu zajedno i mi radimo kao tim i srećni smo što ga imamo”.

Sa malo odvoženih krugova danas u Melburnu, timovi su bili u mogućnosti da se uhvate u koštac sa strožijim pravilima od strane FIA-e što se tiče radio komunikacije.

“Mislim da je to u redu”, rekao je šampion iz sezone 2007. “Drugačije je ali ukoliko su sve stvari ok bez problema, ne mislim da će biti problema. Ipak postoje šanse da imate male probleme ili da napravite grešku, ali u idealnom svetu ne treba menjati ništa. Ali ukoliko imate male probleme onda može biti malo komplikovanije”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti