Raikkonen nije zabrinut problemima na testiranju

Raikkonen nije zabrinut problemima na testiranju

Finac nije mnogo uzbuđen problemima njegovog tima

Kimi Raikkonen kaže da nema ničega neprojatnog u činjenici da je ekipa Ferrari-a imala probleme na predsezonskom testiranju, opisujući ih kao “prilično normalne”.

Raikkonen je imao problema na dva od tri dana testiranja na SF16-H i to kvar na pumpi za gorivo prošle nedelje i današnji kvar na menjaču.

“Imali smo male probleme, ali to je deo testiranja”, rekao je Raikkonen, koji je bio četvrti na srednjem mekoj komponenti guma. “Ja bih radije da imam probleme ovde nego na trci. To je sasvim normalno da imamo probleme tokom testiranja”.

Raikkonen je rekao i da je njegovo vreme za volanom SF16-H osim prekida bilo ohrabrujuće, ali je odbio da spekuliše o tome da li će Ferrari imati tempo da se bori sa Mercedesom.

“Očigledno je da je auto dobar, ali ne znamo šta rade drugi. Znamo šta radimo i veoma smo srećni, ali ima još stvari koje trebamo da popravimo i isprobamo. Ova staza i ovi uslovi su potpuno drugačiji od onih u Austaliji, tako da ko zna? Mislim da imamo veoma dobar paket, ali da li je dovoljno dobar?  To ne znam”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti