Red Bull ohrabren Renault-ovim napretkom

Red Bull ohrabren Renault-ovim napretkom

Zadovoljstvo u austrijskom timu

Christian Horner kaže da Red Bull oseća “mnogo ohrabrenja” zbog napretka koji je preko zime napravio njihov dobavljač motora Renault.

Nakon nezadoljstva koje je kulminiralo krajem prošle godine, kada je Red Bull pokušao da promeni dobavljača motora ali je od sva tri preostala proizvođača dobio negativan odgovor, ove godine stvari izgledaju mnogo bolje.  Red Bull i Renault su produžili saradnju ali pod brendom Tag Heuer, što je ustvari Renaultova specifikacija aktuelnog motora koji se nalazi i u njihovom fabričkom timu.

Upitan o najnovijoj specifikaciji motora sa kojom je Daniel Ricciardo stigao četvrti na cilj  u Australiji, šef Red Bulla je odgovorio:

“Mislim da je po pitanju pogonske jedinice definitivno napravljen napredak preko zime. Još je dosta dug put, ali dobro je, pogotovu u trkačkim uslovima što smo videli na testiranjima, gde je napravljen progres u performansama.  Nadam se da će momci biti ohrabreni da idemo u pravom pravcu”.

Iako je Ricciardo završio ispred oba vozača Toro Rosso-a u trci, Australijanac se kvalifikovao iza Max Verstappena i Carlos Sainza, koji su od ove sezone korisnici motora Ferrari-a specifikacije od prošle godine ali sa novom šasijom STR11.

Preko zime se pominjila brojka od 0.8s razlike po krugu između Red Bull-a i Toro Rosso-a, i Horner nije iznenađen tempom koji je mlađi tim pokazalo prošle nedelje.

“Bolid Toro Rosso-a je kao što ste videli brz, pogotovo u jednom krugu. Lewis nije mogao da obiđe Toro Rosso na pravcu, a nas je obišao lakše nego njih. Ono što se može videti je da imaju konkurentan auto što smo i očekivali, očekivali smo to u predsezoni, oni su brzi, pogotovu u prvom delu sezone pre nego što nadogradnje počnu da dolaze”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti