Red Bull-ov tempo može biti pretnja za Ferrari

Red Bull-ov tempo može biti pretnja za Ferrari

Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo su imali iste strategije u trci

Christian Horner kaže da je tempo Red Bull-a na trci u Australiji pokazao da njegova ekipa može biti pretnja za Ferrari na nekoliko trka u šampionatu ove sezone.

Sebastian Vettel je vodio dosta krugova ali je na kraju morao da se zadovolji trećim mestom iza dva Mercedesa koji su svoju trku završili na srednje mekim gumama. Daniel Ricciardo je završio četvrti i slično kao i Vettel koristio samo meku i super meku komponentu guma, pa je šef Red Bull-a napravio poređenje ova dva tima koja su imali istu strategiju.

“U suštini šasija je veoma dobra”, rekao je Horner. “Degradacija guma je bila dobra. Naša dužina vožnje je izgledala kao najbolja, tako da smo bili konkurentni. Kada je Ricciardo imao čist vazduh na istim gumama pravio je ista vremena kao i Seb. Zato mislim da postoje prave ohrabrujuće činjenice. Mislim da smo imali pravu strategiju, i dobre pitstopove, tako da su to solidne performanse”.

Horner kaže da je ukupni tempo Red Bulla pokazao da su još uvek udaljeni od svukupanog cilja a to su pobede na trkama, ali da je ovo svakako snažna polazna tačka za 2016-tu.

“Mislim da smo ovde na ovoj stazi imali treći najbrži auto. Posebno u trci. Mislim da je to ohrabrujuće. To nije gde želimo da budemo, mi želimo da se fokusiramo na napredak i mislim da je ohrabrujuće što su se karakteristike bolida nastavile od prošle godine i evoluirale, i mi imamo veoma dobar proizvod za rad”.

Slika: Red Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti