Remi Taffin: Mercedes krije karte

Remi Taffin: Mercedes krije karte

Cilj za Renault je početak sezone 2017

Tehnički direktor zadužen za motore u Renaultu, Remi Taffin, misli da aktuelni svetski šampion ekipa Mercedesa nije pokazala svoj pun potencijal za vreme trajanja predsezonskih testiranja u Barceloni.

Uprkos činjenici da je Ferrari postavio najbrža vremena na pet od osam dana testa u Španiji, u odnosu na Mercedesovo samo jedno, Taffin smatra da je teško porediti njihov bolid sa Mercedesovim jer oni kriju svoje performanse.

“Da budem iskren, teško je porediti se sa Mercedesom”, rekao je šef motora u Renaultu. “Oni kriju svoju igru i podićiće ulog kad stignemo u Q3… u Silverstone. Mislim da bi mi trebali da budemo bliži ali zaostatak će još uvek biti tu.

Što se tiče Renaulta do sada, Taffin je rekao da su se prilagodili razvoju motora u 2016-oj kao i da drže na oku sezonu 2017, kada se skidaju ograničenja razvoja motora sa sistemom tokena.

“U zavisnosti od toga kako ćemo proceniti ovu sezonu i koliko ćemo koraka uspeti da napravimo, mislim da cilj i dalje stoji početak 2017-te da bude borba sa njima ukoliko napravimo dobrar bolid”, rekao je francuz.

“Program je uređen, znamo kada želimo da uvedemo novu specifikaciju. Onda, mi gledamo i na 2017-tu. Ima mnogo stvari koje nosimo od prošle godine i koje bi trebali da promenimo, probaćemo to da promenimo u jednom potezu”.

Slika: Renault Spor Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti