Renault može da uči od Red Bull-a

Renault može da uči od Red Bull-a

Renault će koristiti neka iskustva Red Bull-a kako bi unapredili svoj program

Novi generalni direktor Renault F1 tima Cyril Abiteboul je priznao da postoje stvari koje francuski tim može preuzeti iz višegodišnje uspešne saradnje sa Red Bull-om.

Dok su dva tima još uvek povezana zajedničkim motorom u 2016-oj, tim iz Milton Keynes-a je na Renaultov motor stavio logo Tag Heuer nakon otvorenih kritika krajem prošle godine i pokušaja da se motori obezbede od drugog dobavljača motora. Pokušaju na kraju nisu urodili plodom i Red Bull je nevoljno nastavio saradnju i ove sezone.

Ovo nije od nekog značaja za Abiteboul-a, koji je učestvovao u obnovi Renaulta nakon preuzimanja finansijski posrnulog timas Lotus. Sa povratnikom u Formulu 1 Kevinom Magnussenom i novajlijom Jolyon Palmerom, tim iz Enstona nema problem sa talentom na stazi što im u mnogome olakšava da se koncentrišu na neke druge stvari. Abiteboul priznaje da postoje elementi u programu Red Bull Racinga, koji su uočeni tokom njihovog najbliskijeg perioda, i koji Renault može koristiti kako bi unapredio svoj razvojni program.

“Mislim da zapravo nikad niste zadovolji strukturon u F1. Za veliki tim, vam treba struktura koja se stalno prilagođava kako bi pokrili sve svoje nedostatke, ali i novine u sportu. Ono što smo uočili kod Red Bull-a je njihova sposobnost da rastu, investiraju u nove oblasti. Ne govorimo o novim idejama iz Red Bull-a, već o činjenici kako oni upravljaju celim programom, što je fantastično. Nivo na kome su u razumevanju strukture i njegovo oblikovanje je ono što mi možemo uzeti od njih i to je ono što radimo u Enstone-u”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti