Renault ponovo gradi svoju bazu u Enstone-u

Renault ponovo gradi svoju bazu u Enstone-u

Renault treba da zaposli u sledećem periodu još 200 ljudi

Tehnički direktor u Renault-u, Bob Bell, veruje da će biti potrebno 18 meseci da se ekipa vrati sa punim sjajem na grid Formula 1 šampionata.

Renault je krajem prošle godine preuzeo ekipu Lotus i želja je da se kroz nekoliko godina agresivnog razvojnog programa vrate na put slave. Predsednik Renaulta Carlos Ghosn predviđa da taj proces traje još dve godine i da već u 2018-oj možemo očekivati prve podijume za ekipu.

“Mi smo u procesu ponovnog angažovanja potrebnih resursa i kao deo tog puta mora da bude jasno na koji način ćemo te resurse izgraditi tokom tog okvira od dve godine”, objasnio je Bell.

“Glavna brojka je trenutno 470 ljudi i krajnji cilj bi trebao da bude 670, za šta će nam biti potrebno oko 18 meseci da to uradimo. Moramo da utvrdimo gde ćemo imati većinu dobiti u 2017-oj a takođe i u 2018-oj.  Ovo je razumno dug proces kako bi stigli tamo gde treba, ali mi i dalje moramo pokazati dobar napredak i krenuti napred u svim oblastima u međuvremenu”.

Bell je još dodao i da je važno da Renault ne žuri sa odlukama u pokušaju da se dugoročno smanji dominacija Mercedesa.

“Mi trebamo svežu krv koja nema iskustva i koja će biti pomešana sa iskusnim rukama. Sve je u tome da se napravi prava ravnoteža i veoma je važno ne žuriti i uzimati ljude zato što su slobodni ili zato što mi treba da popunimo mesto. Moramo biti sigurni da imamo pravu mešavinu”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti