Renault sa novim prednjim krilom u Bahrain-u

Renault sa novim prednjim krilom u Bahrain-u

Prvi deo sezone Renault će rezvijati motor i šasiju

Renault će pokrenuti novi dizajn prednjeg krila na oba svoja bolida na Velikoj Nagradi Bahrain-a.

Nakon povratka u Formulu 1 u Australiji, Renault je novi dizajn testirao samo na bolidu Kevina Magnussena na slobodnim treninzima u petak, dok je Jolyon Palmer nastavio sa krilom stare specifikacije. Posle uspešnog testa francuski proizvođač, čije kasno preuzimanje Lotusa je imalo uticaja na zimske pripreme, je odlučio da novi dizajn prednjeg krila ima svoj debi na trci u Bahrainu sledećeg vikenda.

Tehnički direktor Renault-a Bob Bell kaže da se nadogradnja ponašala očekivano i da će je sada koristiti obojica Magnussen i Palmer u drugoj rundi sezone.

“Doneli smo prototip prednjeg krila u Melborne koje je Kevin koristio i koje je opravdalo očekivanja, i biće na oba automobila u Bahrain-u,“ potvrdio je Bell.

Govoreći o  razvojnom programu za sezonu 2016, Bell je rekao:

“Naš pristup će biti na dva fronta: motor i šasija. U prvoj polovini godine ćemo se koncentrisati na motor i imati normalan program razvoja šasije“, kaže Bell koji se vratio u Renault početkom godine. “Imaćemo standardni aero razvoj od trke do trke, kao i svi ostali, onda ćemo imati složene mehaničke stvari kroz koje ćemo proći kada se vratimo Evropskom programu testiranja. Mislim da imamo spreman plan za unapredjivanje automobila ali očigledno je da moramo izbalansirati ono što želimo da uradimo sledeće godine u odnosu na naše težnje za ovu godinu“.

Slika: Renault Sport Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti