Renaultovi vozači imali dobar tempo ali bez bodova

Renaultovi vozači imali dobar tempo ali bez bodova

Solidan rezultat na prvoj trci za ekipu Renaulta

Jolyon Palmer i Kevin Magnussen kažu da osećaju da Renault ima dobru platformu koja može da se nadobradi upkos činjenici da nisu uspeli da završe trku u Australiji među prvom desetoricom.

Renaultov mnogo očekivani povratak u Formulu 1 u ulozi fabričkog tima na prvoj trci u Australiji je pokazao solidan tempo, ali je trka na kraju bila razočaravajuća za oba vozača francuskog tima. Magnussen je trku počeo loše usled problema sa pucanjem gume na samom startu trke, ostavljajući ga odmah na početku sa krugom zaostatka. Međutim, crvene zastave i prekid trke su mu dali novu šansu pa je tako trku završio na 12. mestu odmah iza svog timskog kolege.

“Imamo jako dobar auto, tempo je jak, kao i osnovna podešavanja. To je nešto na čemu možemo da nastavimo da radimo i da razvijamo kako bi dobili još performansi. Danas je na početku bilo poprilično teško. Mislim da nisam imao nikakav kontakt i to je zaista žalosno. Nikad ne želite da vidite crvenu zastavu, ali je pozitivno što je Fernando mogao da odšeta od tog dramatičnog sudara, ali restart nam je bio od koristi. Naš tempo nakon ponovnog starta je bio obećavajuć i ja sam uzbuđen zbog sledećih trka”.

Na svojoj debitantskoj trci u Formuli 1, Palmer je bio na devetom mestu ali u završnoj fazi trke nije uspeo da odoli Toro Rosso-u na svežijim gumama, pa je pao na mesto 11. Uprkos tome, šampion GP2 serije iz 2014-te je zadovoljan svojim i Renaultovim naporima.

“Mislim da je tim uradio neverovatan posao ovog vikenda prošavši u Q2 deo kvalifikacija a onda i završetak trke na jedanaestom i dvanaestom mestu, to je maksimum koji smo mogli da očekujemo. Start je bio dobar pa smo se približili bodovima i mogli da krenemo odatle dalje”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti