Ricciardo: Kvalifikacije će biti intezivnije

Ricciardo: Kvalifikacije će biti intezivnije

Vozač Red Bulla misli da će nov sistem kvalifikacija doneti više neizvesnosti

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo kaže da očekuje da će novi nokaut sistem kvalifikacija u Formuli 1 biće “intezivniji” sa mogućim “haotičnim” rezultatima.

U petak je Svetski Moto Sport Savet ratifikovao novi format, koji će nam doneti slične kvalifikacije kao i do sada u Q1, Q2 i Q3, ali sa novinom ispadanja na 90s. Na kraju kvalifikacija ostaju dva najbolja vozača koji će se boriti za pole poziciju.

Ricciardo, govoreći nakon završenog predsezonskog testa na stazi Catalunya, misli da će promene povećati pritisak na vozače i povećati spektakl.

“Mislim da se veći akcenat stavlja na izlazak i pravljenje vremena odmah, pa će sve biti malo intezivnije”, rekao je Ricciardo. “U suvim uslovima, nokaut sistem verovatno neće doneti mnogo promena ukoliko budemo imali dovoljno vremena da napravimo krug, ali ukoliko počne da pada kiša mislim da će nastati popriličan haos. Pokušaj da se borimo za poziciju će biti interesantan. Mislim da će to doneti mnogo emocija među vozačima, ali ako će to začiniti sve, onda zašto da ne?”

Novi sistem kvalifikacija Formule 1 će biti na prvoj trci za dve nedelje, uprkos izjavi Bernie Ecclestone-a da će uvođenje biti odloženo do trke u Španiji zbog problema sa kreiranjem softvera.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti