Ricciardo: Red Bull nema čist trkački tempo

Ricciardo: Red Bull nema čist trkački tempo

"Napravili smo neka poboljšanja do sada, idemo u pravom pravcu"

Daniel Ricciardo priznaje da trenutno Mercedes i Ferrari imaju bolji tempo i da će Red Bullu biti potrebno “malo sreće” kako bi se popeli na podijum.

Iako su za Red Bull predsezonski testovi bili ogroman napredak za poslednje dve godine, bilo je evidentno za osam dana testa u Barceloni da su Mercedes i Ferrari timovi koje treba pobediti. Dok je Ferrari uzeo nekoliko prvih pozicija na testiranju, Mercedes je prikazao impresivnu pouzdanost i proveo većinu testiranja na srednjim gumama iz Pirelli-a. Ricciardo je svoj test završio na sveukupnom devetom mestu, a ekipa Red Bulla je odvozila 814 krugova što je oko 500 manje od Mercedesa.

“Napravili smo neka poboljšanja, definitno će doći još, ali do sada idemo u pravom pravcu”, rekao je austalijanac. “Mislim da je ovo pozitivan start i kao što sam rekao ovo je mnogo bolja pozicija od one na kojoj smo bili protekle dve godine”.

Upitan da li bi Red Bull mogao da stigne do podijuma na sporim stazama, rekao je: “Mislim ukoliko bi se trkali sutra, to su mesta gde bi mogli. Mercedes i Ferrari su brži od nas na čistom trkačkom tempu od nas. Mislim da je to evidentno, ali i očekivano. Ukoliko bi se sutra trkali u Monaku možda bi imali neke šanse za podijum, ali ukoliko bi se ovde (Barcelona) trkali sutra trebali bi malo sreće”.

Trostruki pobednik na grand prix trkama je dodao još da očekuje žestok dueal sa Williamsom i Force Indiom i tvrdi da su oni najbolji posle lidera.

“Mislim da je bolid bolji nego što je to bio pre 12 meseci, tako da ćemo biti bolji (nego prošle godine), ali su se i Williams i Force India poboljšali. Borba za peto mesto će biti poprilično tesna, ali sve ide dobro i nadamo se da ćemo uspeti”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti