Ricciardo: Veći pomak za Renault u Kanadi

Ricciardo: Veći pomak za Renault u Kanadi

Christian Horner je takođe pohvalio razvoj Renaulta

Daniel Ricciardo kaže da Red Bull očekuje da njihov dobavljač motora Renault u Kanadi ima značajnija poboljšanja na svom motoru.

Francuski proizvođač je nadogradio svoju specifikaciju motora za prvu trku ove sezone u Australiji, a sve u nastojanju da sustigne svoje rivale Mercedes i Ferrari. Na pitanje da li oseća da poslednja specifikacija Renaultovog motora ima više snage , Ricciardo je odgovorio:

“Da, ali ne govorimo o velikom napretku. Kada već imate nekoliko stotina konjskih snaga i kada dobijete 10 dodatnih to ne pravi veliku razliku. Ne osećate extra udarac kada pritisnete papučicu gasa do kraja”.

Ricciardo se nada da će Renaultu planirane nadogradnje pomoći da smanje deficit u snazi u odnosu na vodeće.

“Jednom kada stignemo, a u ovom momentu pričamo o Montrealu, imaćemo pristojan korak napred. A onda se nadam da ću dobiti trzaj u vratu i pritisak G sile!”

Šef Red Bull-a Christian Horner je pohvalio napredak Renaulta preko zime nakon što je Ricciardo osvojio ohrabrujuće četvrto mesto na prvoj trci u Australiji. Francuski proizvođač je potrošio najmanji broj tokena za razvoj motora u predsezoni, samo 7 od ukupno 32, i generalni direktor Cyril Abiteboul je rekao da još uvek očekuje da vidi pomak u performansama tokom sezone koja je tek počela.

Slika: Red Bull Racing Fomula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti