Rosberg: Mercedes može biti iza Ferrari-a

Rosberg: Mercedes može biti iza Ferrari-a

"...manje više znamo gde smo u odnosu na Ferrari"

Nico Rosberg kaže da Mercedes može biti iza Ferrari-a uprkos impresivnom tempu koji su pokazali na predsezonskim testiranjima.

Ekipa Mercedesa je napravila najveću kilometražu za osam dana testiranja, ali su nabolje vreme postavili samo jednom dok je Ferrari to uradio pet puta. Međutim, Rosbergovo vreme na mekim gumama je bili samo za 0.3s sporije od vremena ekipe Ferrari koja je koristila ultra meku komponentu guma.

Uprkos tome da Mercedes nije testirao na ultra mekim gumama Rosberg kaže da informacije koje ima Mercedes sugerišu da oni mogu biti sporiji od Ferrari-a u Melburnu.

“Ne, bili su veoma brzi, to je sigurno”, rekao je Rosberg. “Svi timovi imaju svoje strategije tako da mi znamo sa koliko goriva su vozili kao i ostali, i oni znaju sa koliko smo mi vozili goriva, tako da manje više znamo gde smo u odnosu na Ferrari. Zato kažem da je blizu, ali nismo sigurni da li smo ispred ili iza”.

Rosberg je još dodao da u ekipi Mercedesa nisu zabrinuti činjenicom da nemaju podatke o tome kako se bolid ponaša na super mekoj i ultra mekoj komponenti guma, jer se nova komponenta neće pojaviti do Monaka.

“Pa postoji mogućnost i loša strana ali da li su vremena stvarno reprezentativna? Jer ovde imate 20 stepeni što je potpuno nereprezentativno, staza nije ona na kojoj ćete voziti te meke gume je ova staza nije napravljena za to, tako da je ograničeno. Siguran sam da su zaista mislili na izbor guma koji su napravili za testiranje i to je put kojim treba ići”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti