Rosberg: Pun potencijal W07 u Australiji

Rosberg: Pun potencijal W07 u Australiji

"...uradili smo dobar domaći zadatak i mislim da smo spremni za još jednu uspešnu godinu"

Nico Rosberg očekuje da se “oslobodi” pun potencijal novog Mercedesovog bolida W07 ovog vikenda u Australiji. Aktuelni svetski prvaci na predsezonskim testiranjima u Barceloni nisu imali najbolja vremena ali su po pitanju pređene kilometraže i pouzdanosti, već sada, daleko ispred svojih rivala. Odlukom da ne testiraju dve najmekše komponente, ultra meku i super meku komponentu, ostalim timovima je dosta zavarala sliku o njihovm pravom potencijalu ali činjenica da je Rosberg na prvoj probi bolida na mekoj komponenti guma uspeo da napravi najbolje vreme mnogo govori o tome kakva je ustvari snaga Mercedesa u ovom trenutku.

Kao što je već rekao da “znaju gde su” po pitanju poretka, Rosberg je spreman da timu donese dobre rezultate iz Melburna i uveren je da je Mercedes dobar kako bi imao još jednu uspešnu sezonu.

“Ovo je uvek veoma uzbudljiv trenutak u godini”, rekao je Rosberg. “Testiranje je svakako važno. Ali svaki vozač se raduje da vidi potencijal novog bolida po prvi put. Spreman sam da odem tamo i vidim kako naše Srebrne Strele napreduju”.

“Ograničeno testiranje je za sve veliki izazov i treba da budete efikasni i napravite više od ostalih. Još je teže kada ste reper i morate da izmišljate dok drugi treba da izmišljaju i kopiraju. Ali uradili smo dobar domaći zadatak i mislim da smo spremni za još jednu uspešnu godinu. Nivo kvaliteta izrade bolida, kako je sve spojeno zajedno i svi mali detalji su odlični”.

Uprkos Mercedesovom velikom uspehu u trenutnoj 1.6 litara V6 turbo eri,  Rosberg insistira da ne sme da se smanji tempo razvoja kako bi doneli još trofeja na svoje police.

“Impresivno kako je tim nastavio da se razvija, sa ciljem da bude bolji sve vreme. Naravno, znamo da je Ferrari tu sa nama i možda će biti i neki drugi, tako da ćemo nastaviti da pritiskamo. Ali je dobro imati to takmičenje. Sa timom kakav imamo verujem da ih možemo staviti iza sebe. Zaista se nadam da možemo doneti nekoliko pobeda na prvih nekoliko trka kao nagradu svima u fabrici za njihov naporan rad. Postoji pozitivna energija u timu i svi su uzbuđeni. Znam da će svi navijati za nas od kuće na svakom vikendu, tako da imamo odgovornost prema njma.  Imao sam sjajnu zimu i uradio nekoliko stvari drugačije za ovu godinu. Nikad se nisam osećao spremnije. Biće to velika borba”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti