Rosberg uradio simulaciju prve trke u Australiji

Rosberg uradio simulaciju prve trke u Australiji

Mercedes do sada odvozio preko 1000 krugova na testiranju

Nico Rosberg je danas završio simulaciju trke u Australiji i “oseća se odlično” u novom W07.

Mercedes je imao skoro besprekorno predsezonsko testiranje, pa činjenica da su odvozili preko 1000 krugova ukupno za šest dana testiranja govori mnogo o snazi ovog tima. Rosberg je preuzeo bolid od svog timskog kolege Lewisa Hamiltona u poslepodnevnom delu testiranja i kaže da se oseća spreman za trku nakom uspešne simulacije trke danas.

“Ovo je bio još jedan koristan dan testiranja”, rekao je Rosberg. “Uradio sam celu trku u Melburnu i osećam se pripremljeno za prvu trku. Tim je uradio odličan posao kako u fabrici tako i na stazi. Bolid je odličan na stazi i nisam imao nekih većih problema do sada. Nadam se da će se tako nastaviti sledeća dva dana”.

Hamilton, je sa druge strane, bio više rezervisan odvozivši simulaciju kvalifikacija u prepodnevnom delu i gde je imao vreme koje je bilo lošije za 0.6s od Rosbergovog juče.

“Pouzdanost je naša snaga u ovom momentu”, rekao je Hamilton. “Snaga tima je još više porasla. To je motivišuće za sezonu. Bolid je bio dobar, veoma jak, imali smo probe sa malo goriva danas i neke stvari treba mudro izbalansirati. Osećaj na mekšim gumama je bio dobar ali imamo još neke stvari na kojima trebamo da radimo”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti