Rosberg:Restrikcije u komunikaciji su izazov,ali su dobre za F1

Rosberg:Restrikcije u komunikaciji su izazov,ali su dobre za F1

Mnogo više odgovornosti je na vozačima od ove sezone

Nico Rosberg je priznao da su ovogodišnje još veće restrikcije u komunikaciji na relaciji box-vozač dovele do još težeg vodjenja trke.

Ali pobednik VN Australije podvlači pozitivnu stranu novih ograničenja za ljubitelje trka, koji žele da vide kako se vozači u svom stilu bore sa rivalima.

“Da, to je veliki izazov, imao sam Sebastiana ispred sebe na super mekim gumama i ne znam…,” rekao je vozač Mercedesa.

“Išao je u box, tako da sam znao da je to 24 sekunde, ali koliko će biti brži? To nije moguće znati i koliko ću imati poteškoća na kraju stinta sa srednjim gumama, koliko će oslabiti jer sam znao da sa 40 krugova ili koliko već su na granici? To je učinilo procenu veoma teškim, što je dobro zato jer dovodi do većeg izazova”.

Upitan da li je to bila prednost biti pametan u ograničenom radio okruženju, Rosberg nije hteo da kaže za sebe.

“Neću to da potvrdim ali mislim da je to dobar smer, to nam zaista daje više odgovornosti u trci. Veliki je to izazov ali ono što je još važnije je da ljubitelji trka osećaju da je to pravi smer, mislim da je to ono što oni žele jer su rekli da ih radio instrukcije nerviraju”.

Nepotrebno je reći da je Rosberg fokusiran na osvajanje titule ove godine iako mu šampionski izazov nije trenutno u prvom planu.

“Ne razmišljam o tome na taj način, srećan sam što sam danas sve pobedio i što sam uživao u borbi sa Lewis-om i vozačima Ferrari-a i jedva čekam sledeću trku i isto takvu borbu. Biće dobro, siguran sam i pokušaću da se popnem na vrh”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti