Šefovi timova u nedelju raspravljaju o promenama kvalifikacija

Šefovi timova u nedelju raspravljaju o promenama kvalifikacija

Na sastanku će biti odlučeni dalji koraci po pitanju kvalifikacija

Šefovi timova će se sresti pre trke u Australiji, u nedelju, kako bi razgovarali o hitnim promena kvalifikacionog formata za sledeću trku u Bahrain-u.

Na sastanku će se razgovarati o daljim potezima kako bi se promene učinile trenutnim. Na pitanje da li je bila raširena potreba da se menja sistem kvalifikacija šef tima Mercedes Toto Wolf je rekao:

“Mislim da volja postoji. Niko nije pokušao da namerno uništi spektakl u kvalifikacijama. Osnovna ideja je bila da imamo izbacivanje na 90s. Dakle osnovni koncept je bio potpuno glup. Ali kao i u mnogim stvarima đavo se krije u detaljima, i videli smo danas da smo ustvari iskomplikovali stvari koje bi trebalo da uprostimo. Bilo je perioda kada bolidi nisu bili na stazi.

Wolff je imao telefonski razgovor sa Ecclestonom pre redovne subotnje konferencije za novinare u kome su razgovarali o ovom problemu. Govoreći o njihovoj temi razgovora, Wolff je rekao: “Mislim da smo pogrešili. Imali smo kvalifikacioni format koji je bio dobar. U pokušaju da začinimo stvari evo gde smo završili. Postoji očigledan izbor a to je povratak na ono što smo imali do sada”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti